Praktijk

Over Ton

Na een carrière in het bedrijfsleven realiseerde ik mij dat ik mij niet meer goed kon vinden in de huidige geneeskunde. De technologische ontwikkelingen hebben weliswaar een aanzienlijke verbetering van diagnostiek en behandelingen opgeleverd, maar tegelijkertijd werd het medisch handelen steeds meer gebaseerd op protocollen. Voor bijna alle klachten en problemen is een standaard benaderingswijze en als iemand daar met zijn klachten en symptomen niet in past, dan wordt al snel de conclusie getrokken dat er niets ernstigs aan de hand is en dat men er maar mee moet leren leven.

Het uitgangspunt is niet meer de gezondheid van de mens, maar de reguliere diagnose met de daaruit volgende behandeling of soms dus geen behandeling. Maar met veranderingen in levensstijl, voeding en psychosociaal functioneren valt vaak een heleboel bij te dragen aan de gezondheid. En dit aspect blijft in de huidige geneeskunde toch nog steeds onderbelicht, hoewel het steeds beter gaat.

Daarom heb ik mij destijds aangesloten bij de Artsenvereniging voor Biologische en Natuurlijke Geneeskunde, de ABNG-2000, heb de opleiding van deze vereniging gevolgd en nog vele andere opleidingen (zoals Orthomoleculaire geneeskunde, Psycho-Neuro-Immunologie en fytotherapie). Daarna ben ik gestart als arts voor natuurgeneeskunde. Zelf noem ik dat inmiddels ook liever integraal arts. Wat ik aan adviezen kan geven is aanvullend op de reguliere geneeskunde, maar zal daar zelden mee in tegenspraak zijn.

Sinds 2005 ben ik werkzaam in de Sint Janskliniek in Den Bosch en sinds 2007 thuis in mijn praktijk te Amstelveen. En hoewel het leven wel degelijk drukker is dan toendertijd in het bedrijfsleven, is het ook veel bevredigender om mijn vak op deze manier uit te mogen oefenen.

In de loop der jaren heb ik mij met name gespecialiseerd in de behandeling van psoriasis met het middel Psorinovo, de behandeling van chronische vermoeidheid en schildklierproblemen en ook COPD (met name emfyseem). Daarnaast heb ik veel kennis van de problematiek van de oudere mens, ook omdat ik een gedeelte van mijn tijd besteed aan rijbewijskeuringen voor ouderen. Daarnaast ben ik ook nog jarenlang voorlichter bij de Stichting Nationaal Fonds tegen Kanker geweest en ben dus goed op de hoogte van wat wel en wat niet helpt aan complementaire middelen bij kanker. Ik ben dan ook lid van de werkgroep Niet-Toxische-Tumor-Therapie van de Artsen Vereniging voor Integrale Geneeskunde, AVIG voorheen ABNG-2000.

Naast bovengenoemde specialisaties kunt u mij ook raadplegen voor vragen en problemen op het gebied van lichaamsbeweging/sport, gewichtsbeheersing en lifestyle-coaching.

Ik ben 65. Dochter Micha van 30 is inmiddels het huis uit, zoon Bart woont de helft van de week bij mij, de andere helft bij zijn moeder. Ik heb een (h)eerlijke relatie en ondanks mijn spaarzame vrije tijd streef ik ernaar regelmatig te sporten en liefst dagelijks piano te spelen en te zingen.


Visie

Belangrijkste punt van mijn visie is dat gezondheid meer is dan het ontbreken van ziekte. Gezondheid is het optimaal lichamelijk, geestelijk en sociaal functioneren binnen de bestaande beperkingen.  Gezondheid is ook het kunnen aanpassen aan veranderende omstandigheden. En dat betekent dat iemand die een handicap heeft toch een prima gezondheid kan hebben, maar inderdaad wel binnen de bestaande beperkingen. En het bevorderen van die optimale gezondheid, dat is mijn grootste drijfveer.

Ik maak daarbij gebruik van vele middelen, zoals gezonde voeding (en dat is toch echt nog wel iets anders dan het Voedingscentrum ons vertelt), lichaamsbeweging, voedingssupplementen en kruiden. Maar soms ook gewone medicijnen, neuraaltherapie, ontspanningstechnieken, zelfbehandelingen en andere interventies kunnen daartoe behoren. En soms doorverwijzing naar een collega met veel ervaring op een specifiek gebied. Een integrale aanpak dus, die gericht is op verbetering van lichamelijk, geestelijk en sociaal welzijn.


Tarieven

Verrichting Tarief
Consult 60 minuten € 120
Consult 90 minuten € 175
Herhalingsconsult 30 minuten € 60
Telefonisch consult per 15 minuten € 30
E-mail consult, volgens uurtarief, vanaf € 15
Herhaalrecept € 15

Bij annulering binnen 24 uur voor de afspraak wordt een herhalingsconsult berekend. Bij niet verschijnen eveneens.

Betalingen liefst direct aansluitend aan het consult, dan wel per pin, dan wel contant. Dit scheelt namelijk weer administratie.
Vergoeding

Ik ben aangesloten bij de AVIG, voorheen ABNG-2000 (een artsenvereniging, zie www.avig.nl) . Mijn consulten worden geheel of gedeeltelijk vergoed als u een aanvullende verzekering heeft. Sommige verzekeraars vergoeden slechts een maximum per consult (variërend van € 25 tot € 50 of een percentage van het consulttarief), sommige verzekeraars houden een maximum bedrag aan per jaar, waarbij alle claims die binnen de voorwaarden vallen vergoed worden tot het jaarmaximum is bereikt.

Gewone medicijnen worden gebruikelijk vergoed via de basisverzekering (of soms de aanvullende verzekering), voedingssupplementen en kruiden worden echter maar zelden vergoed. Raadpleeg hiervoor de polisvoorwaarden of informeer direct bij uw zorgverzekeraar. Lang niet alle zorgverzekeraars vergoeden het middel Psorinovo als dit niet door een dermatoloog is voorgeschreven.

Labonderzoek, regulier én complementair, wordt zelden vergoed. Sommige verzekeraars maken hierop een uitzondering.


Afspraak

Voor inlichtingen en het maken van een afspraak zie ‘Contact