Verdere klachten en ziektebeelden

Er bestaan een heleboel aandoeningen en ziektebeelden waar onze moderne geneeskunde nog geen goed werkende medicijnen voor heeft of die alleen met medicijnen (tijdelijk) onderdrukt kunnen worden. Zorgen voor een zo goed mogelijke basisgezondheid kan soms al veel helpen om hier iets tegen te doen. Ook zijn er vele manieren om op een andere manier (gedeeltelijke) genezing te bewerkstelligen. Dus ook als uw klachten of kwaal niet genoemd zijn in de vorige teksten op deze website, bestaat er een goede kans dat er altijd wel een of meer maatregelen en/of natuurmiddelen zijn die u kunt toepassen.

Bronnen van kennis

Natuurlijk weet ik ook niet alle beschikbare maatregelen tegen elke aandoening uit mijn hoofd, hoewel ik er in de loop van de jaren al een heleboel heb vastgelegd. Maar daarnaast heb ik toegang tot bronnen waar deze maatregelen en remedies zijn opgeslagen en heb ik de kennis om daarbij het kaf van het koren te scheiden. Dus ook als u een zeldzamer beeld heeft, nodig ik u uit om uw probleem aan mij voor te leggen. Mogelijk heb ik wel degelijk een of meer maatregelen voor u die kunnen helpen om het probleem geheel of gedeeltelijk op te lossen. En anders kan ik wellicht ook helpen om het probleem niet erger te laten worden.

Diverse beelden

Tegenwoordig komt het regelmatig voor dat geneesmiddelen een tweede leven krijgen voor een andere aandoening. Dat geldt ook voor sommige supplementen en vitamines.

Zo blijkt dimethylfumaraat (zie ook psoriasis, maak een link) ook vaak te helpen om lichen sclerosus te verbeteren. Ook is aangetoond dat het middel de aanvallen (of Schubs) bij RRMS (Relapsing en Remitting Multiple Sclerosis) met bijna de helft kan verminderen.